Gör din egen fönsterputs – en guide

Fönsterputsning kan vara en svår och tråkig uppgift. Det är också något som kan vara farligt om det inte görs på rätt sätt. Det är därför många väljer att anlita en professionell för att göra jobbet åt dem. Men vad händer om du vill spara lite pengar och göra det själv? I den här guiden kommer vi att lära dig hur du gör din egen fönsterputslösning, samt hur du putsar dina fönster säkert och effektivt med inspiration från Magdasfönsterputs.

1. Samla dina förnödenheter: Det första steget i att rengöra dina fönster är att samla in de nödvändiga förnödenheterna. Du behöver en hink, en skrapa, fönsterputs och några luddfria kökshanddukar. Du måste självklart också ha rätt vattenblandning i din hink! – Se till att bära skyddskläder som t.ex skyddsglasögon och gummihandskar vid arbete med kemikalier.

2. Gör din fönsterputsare: För att göra din egen fönsterputsare, kombinera 1/4 kopp vinäger med 1 liter varmt vatten i din hink. Denna lösning kommer att vara mild nog att inte skada dina fönster, men stark nog att ta bort smuts och smuts utan att lämna ränder. Vill du göra det enklare kan du köpa sprayglasrengöringsmedel som kan sprayas direkt på glaset.

3. Börja rengöra: Doppa din skrapa i lösningen och börja torka av den över fönstrets yta från det övre vänstra hörnet. Arbeta dig ner i överlappande drag från vänster till höger och kors och tvärs. Skölj skrapbladet med färskt vatten efter några få drag för att förhindra att det bildas ränder. Se också till att torka upp överflödig vätska med en luddfri trasa. Själva metoden för hur du skrapar kan vara svår. Det kräver rätt teknik för att undvika att skapa ränder och sköldar.

4. Torka: När du har torkat klart fönstret, använd en torr luddfri trasa för att polera det torrt. Detta hjälper till att säkerställa att inga ränder finns kvar på fönstret efter rengöring. Kom ihåg att torka skrapan ordentligt innan du skrapar bort vattnet från glaset.

5. Rengör bågarna: När du putsar fönstren samlas det smutsiga vattnet i fönsterkanten. Därför är det bara att ta en torr trasa och gnugga längs kanten så att mögel inte samlas.

Du bör putsa dina fönster var 2-3 månad. Du kan också hyra en fönsterputsare för att göra det åt dig, till exempel Lund fönsterputs. Om du putsar fönstren själv kan du spara mycket pengar och tid i längden. Med rätt tillbehör och genom att följa den här guiden kan du göra det utan större problem!